KoiraEnergiaa

Verkko- ja etäkoulutukset


EVL ruudun eteenlähetys -kurssi (verkkokurssi) OSA 1/3


Erikoisvoittajaluokan ruutuliike (Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo) sisältää eteenlähetyksen, ja se on yksi vaikeimmista liikkeistä ainakin siinä mielessä, että siinä tapahtuu usein virheitä.

Tällä verkkokurssilla harjoitellaan eteenlähetystä vaihe vaiheelta. Opetus toteutetaan kurssikokonaisuutena, joka sisältää kolme erillistä kurssia. Näin sinulla on mahdollisuus harjoitella kurssilla oppimiasi asioita omaan tahtiisi ja jatkaa seuraavaan kurssin osaan, kun olette valmiita. Perusteet on aina hyvä tehdä huolellisesti.

Eteenlähetyksen 1-kurssissa harjoitellaan tokon EVL ruudun eteenlähetyksen alkeita. Jos olet harjoitellut jotain koirasi kanssa se riittää ennakkotaidoiksi. Kurssilla käytettävä metodi perustuu siihen, että koira etenee niin pitkään suoraan eteenpäin kunnes tila loppuu. Alkeisopetuksessa tilaa ei tarvita paljoa, eli aika pitkään voit harjoitella vaikka kotioloissa. Alkuun koira opetetaan koskemaan edessä olevaan esteeseen kuonollaan.

Kuten muillakin verkkokursseillani myös tässä, kurssilaiset voivat lähettää omia videoitaan kommentoitavaksi ja et jää yksin haasteidesi kanssa.

Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 30 pv

Kurssi alkaa 1.6.2024

Eteenlähetyskurssi 2 alkaa 6.7.2024, hinta 39 €

Eteenlähetyskurssi 3 alkaa 1.8.2024, hinta 59 €


Jatkuva valmennus (etänä)

Kaipaatko pidempikestoista valmennusta -se useimmiten tuottaakin tulosta.

Harjoittele määrätietoisesti kohti omia tavoitteitasi. Voit joko itse valita aiheen tai voimme määritellä sen yhdessä tavoitteittesi mukaisesti. Saat ohjeet ja tarvittaessa esimerkkivideot, lisäksi tarkastelemme edistymistä viikon välein. Voit aloittaa kuukauden valmennuspaketilla ja jatkaa tarpeittesi mukaan. Tämä koulutus voidaan toteuttaa joko yksityiskoulutuksena tai voit myös kerätä oman valmennusryhmän jonka kanssa treenaat. Osallistuminen edellyttää, että pystyt videoimaan treenejäsi. 

Kysy lisää valmennuksesta: toko@maarithellman.fi


Koesuorituksen rakentaminen / kisavalmennus (verkkokurssi)

Toimiiko koira eri tavalla kokeissa kuin treeneissä? Jännitätkö koetta, kun et ihan tiedä miten tulette onnistumaan? Oletko miettinyt miksi joidenkin kisaaminen näyttää helpolta? Haluaisit itsekin valmistautua kunnolla, mutta et ihan tiedä miten. Koirat ja me ihmiset olemme hyvin erilaisia tässäkin suhteessa. Tällä kurssilla pyritään löytämään teille koirakkona sopiva tapa miten rakentaa riittävän hyvä, varma ja iloinen koesuoritus.

Kurssi alkaa lyhyellä johdantoluennolla, jonka voit katsoa silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Kurssilla saat erilaisia harjoituksia ja tehtäviä, joiden avulla rakennetaan teille sopiva koesuoritukseen tähtäävän suunnitelma ja aletaan toteuttamaan sitä. Tämän lisäksi käydään läpi, mikä tekee toisesta ohjaajasta paremman kuin toinen.

Kurssilla olet kuin yksityisopetuksessa ja sinulla on mahdollisuus lähettää omia videoitasi ja tehtävien vastauksia kommentoitavaksi. Näin teet juuri sinun koirallesi räätälöidyn suunnitelman, jonka avulla voit valmistaa koirasi tulevaan tokokokeeseen. Voit suorittaa kurssin myös ilman videointia, koska moni tehtävistä suoritetaan kirjallisena. Halutessasi voit myös suorittaa kurssin itseopiskeluna.

Kursseja on kaksi: ALO/AVO-tason koirille ja VOI/EVL-tason koirille, joilla jo hieman enemmän kokemusta tokokokeista. 

Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 60 pv


Tunnistusnouto1 -kurssi (verkkokurssi)

Haluatko, että koirasi työskentelee tunnistusnoudossa itsenäisesti ja varmasti? Kun annat koirasi oivaltaa tehtävän, koiralle kehittyy hyvä motivaatio ja itseluottamus tehtävää kohtaan.

Tunnistusnouto 1 -kurssilla aloitetaan liikkeen opettaminen aivan alusta ja edetään oman kapulan tunnistamiseen. Ennakkotaitoja ei tarvita. Osallistujille ei ole ala- tai yläikärajaa, ja myös pennut ovat tervetulleita. Kurssi soveltuu myös kiihkeille koirille ja niillekin jotka mielellään pureskelevat tunnarikapulan palasiksi. Voit myös opettaa koirallesi tunnistusnoudon alusta lähtien uudelleen, jos sinusta tuntuu että olette umpikujassa.

Kurssilla käydään läpi kuusi opetusvaihetta, joista jokaisesta esitellään esimerkkivideo. Harjoitusvaiheiden välillä osallistujat harjoittelevat itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaisesti ja voivat myös antaa harjoitusvideonsa kouluttajan kommentoitavaksi.  

Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 50 pv


Tunnistusnouto 2 -kurssi (verkkokurssi)

Tunnarin jatkokurssi Tunnistunouto 1  -kurssin käyneille. Kurssi on tarkoitettu koirille, jotka hallitsevat Tunnistusnouto 1 -kurssin tehtävät. Jatkokurssilla  tunnistusnouto kasataan kokonaiseksi liikkeeksi.  

Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 50 pv


Seuraamiskurssi (verkkokurssi)

Paljon on käyty keskustelua siitä millaiselta tokon seuraamisen tulisi näyttää. Määritelmä seuraamiseen on luettavissa tokon suoritus- ja arvosteluohjeissa, joissa se on yksityiskohtaisesti kuvailtu. Toinen asia onkin sitten se, miten seuraaminen koulutetaan koiralle. Seuraamisen kouluttamiseen vaikuttavat todella paljon koiran fyysiset ominaisuudet, kuten rakenne, koko ja liikkumistyyli. Lisäksi tietysti temperamentti vaikuttaa siihen, miten helppoa tai vaikeaa on opettaa koiralle tokon suoritus- ja arvosteluohjeiden mukainen seuraaminen. Mikä on kullekin koiralle paras ja helpoin tapa seurata: optimaalinen tempo, askellus, asento, paikka yms. Kaikki tämä täytyy pohtia ja suunnitella jokaiselle koiralle yksilöllisesti. Tämä kurssi on sitä varten.

Kurssille ovat tervetulleita kaiken tasoiset koirakot. Olitpa sitten aivan alussa aloittamassa seuraamisen opettamista pennulle tai ehkäpä haluat muuttaa/korjata joitain asioita siitä. Seuraamistekniikan muuttaminen on monesti iso projekti, mutta mitä nopeammin työhön tartut, sen parempi.

Kurssilaiset voivat lähettää omia videoitaan kommentoitavaksi ja siten saat juuri sinun koirallesi sopivat koulutusohjeet.

 Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 50 pv


Kauko-ohjaus (verkkokurssi)

Kauko-ohjaus on teknisesti hyvin vaativa tokoliike. Ei riitä, että koira vaihtaa oikean asennon vaan sen lisäksi asennonvaihtojen tulisi olla nopeita ja asentojen puhtaita. On sanomattakin selvää, että näiden opettaminen vaatii paljon toistoja ja on pitkä projekti.

Tällä kurssilla treenataan kauko-ohjauksen tekniikkaa aloittaen perusteista. 

Kurssin esimerkkien avulla pystyt harjoittelemaan  asennonvaihtoja itsenäisesti. Osallistujat voivat halutessaan myös antaa harjoitusvideonsa kouluttajan kommentoitavaksi.

Lisätietoja: toko@maarithellman.fi

Kurssin kesto: 50 pv


Tokoliikkeiden optimointiklinikka (etä)

Tuntuuko, että jokin tokoliike on melkein hyvä, mutta et ihan tiedä mitä siinä tulisi muuttaa, jotta saisit parempia arvosanoja kokeessa. Tai kenties tiedät, mutta mietit miten muutos saadaan aikaan. Optimointiklinikka on juuri näitä tilanteita varten. 

Saat liikesuorituksesta lähettämäsi videon perusteella analyysin ja ohjeet kohti optimaalisempaa suoritusta.