KoiraEnergiaa

Kouluttajaesittely

Olen treenannut TOKOa aktiivisesti jo kuuden eri koiran kanssa. Minulle on tärkeää, että koira on motivoitunut tehtäviin ja halukas työskentelemään yhdessä kanssani. Vaikka TOKOssa liikkeitä hiotaan hyvin yksityiskohtaisesti, pidän treenit yksinkertaisina ja asetan kriteerit maalaisjärjellä. Valmennettavieni kanssa yhdessä määrittelemme tavoitteita, joihin tähdätä ja joiden saavuttamisessa autan heitä, olivatpa tavoitteet sitten korkealla arvokisoissa tai alempien luokkien koulutustunnusten saavuttamisessa. Vaikka kilpailutavoitteet olisivat korkeallakin, ne eivät koskaan saa mennä koiran hyvinvoinnin edelle. 

Filosofian tohtorin tutkinnon lisäksi olen suorittanut psykologian ja sosiaalipsykologian yliopisto-opintoja sekä kahden lukuvuoden mittaisen Hundkonsult -koulutuksen, joka perehdyttää koirien käyttäytymiseen, hyvinvointiin ja kouluttamiseen positiivisin menetelmin. Pystyn auttamaan kisajännityksen kanssa kamppailevia myös kilpailukokemukseni ansiosta. Olen lisäksi TOKO-koetoimitsija ja -liikkeenohjaaja.

Olen koirieni kanssa osallistunut TOKOn SM-kilpailuihin vuodesta 2014 lähtien, ja vuotta 2015 lukuunottamatta sijoittunut kuuden parhaan joukkoon. Olemme kuuluneet Suomen TOKO-edustusjoukkueeseen useana vuotena. Merkittävimpiä TOKO-saavutuksia ovat bordercollie Stjernen kanssa SM-kulta 2016, MM-hopea 2017 sekä SM-kulta 2021 ja samana vuonna bordercollie Unlimited Star Gwenin kanssa MM-kulta.